Hydromasážní vana – proč není od věci ji mít doma

Dokonalé relaxace a masáže celého těla dosáhneme pomocí hydromasážní vany, která v dnešní době již není nic neobvyklého. Láká i vás? Nad čím byste se měli zamyslet, než se ji rozhodnete pořídit? Máme pro vás několik rad a tipů, jak zvážit pro i proti a pořídit hydromasážní vanu, která vám bude dokonale vyhovovat.

Jak vybrat hydromasážní vanu

Dopřejte si dokonalý relax v pohodlí vašeho domova díky hydromasážnímu systému.

 

Víc než jen obyčejná koupel

Hydromasážní vanu lze zjednodušeně charakterizovat jako zařízení určené k vodoléčbě, rehabilitaci a regeneraci celého těla i mysli. Díky nadčasovým materiálům, špičkovému designu a zabudovanému hydromasážnímu systému si i v pohodlí vašeho domova můžete dopřát maximální relaxační zážitek podobný tomu, jaký zažíváte ve wellness centrech či lázních. 

 

Proč si hydromasážní koupel zamilujete?

Hydromasážní koupele mají skvělé relaxační účinky na tělo i mysl. Teplá voda v kombinaci s vířivými tryskami výrazně napomáhá ke zmírnění napětí a odstranění stresu. Stejně tak dokonale prokrvuje a uvolňuje bolavé svaly a klouby, díky čemuž jsou relaxační i léčebné účinky mnohem výraznější. 

Některé luxusnější modely nabízejí široké spektrum dodatečných funkcí, jako je například barevné podsvícení vody, které má pozitivní účinek jak po emocionální, tak po psychické stránce. Tato alternativní metoda dokonale posílí lidský organismus, zmírňuje stres a navazuje stav klidné mysli a relaxace.

Koupelna s hydromasážní vanou

Hydromasážní systém lze namontovat téměř do jakékoliv akrylátové vany.

Vana? To máte materiál, velikost, tvar, …  

Hydromasážní systém lze namontovat téměř do jakékoliv akrylátové vany. V ideálním případě vyztužené polyuretanovou pěnou. Aby s ním však vana tvořila dokonalý a funkční celek, je třeba zvážit vhodnou volbu materiálu, velikost a tvar vany. Pozor je třeba si dát i na takový drobný ale praktický detail, jako je umístění odtoku vany, který by měl být situován spíše do oblasti nohou, protože tam nebude překážet rozmístění trysek. Podle velikosti koupelny můžete vybírat z van určených pro jednu až dvě osoby.

Při výběru vany byste měli samozřejmě brát ohled i na zvolené obklady a dlažbu, protože vám jistě jde o to, aby vaše koupelna byla chrámem harmonie. Ze stejného důvodu dobře vybírejte i spárovací hmotu – jen v dokonale sladěném prostoru se člověk totiž dokáže maximálně uvolnit.

Koupelnové obklady a dlažby

Při výběru vany byste měli samozřejmě brát ohled i na zvolené obklady a dlažby. Koupelna by měla tvořit harmonický celek co do barvy i stylu. 

 

Je libo bublinky, nebo perličky?

Jednotlivé hydromasážní systémy se mezi sebou liší počtem a druhem trysek, ale i konstrukcí. Z hlediska konstrukce lze hydromasážní systémy rozdělit na klasické hydromasážní vany s tryskami umístěnými po stranách a ve dnu vany, jež masírují proudem vody a vzduchu, a na kombinované hydromasážní systémy, které kromě proudění vody a vzduchu využívají také vzduchové bubliny. Proto se tomuto systému někdy přezdívá také perličkový.

Kdy se vám vyplatí pořídit si masážní vanu 

Masážní vana je skvělým řešením pro všechny, kteří milují polehávání ve vaně a zbožňují masáže. Jedinou nevýhodou hydromasážní vany může být její údržba, která  si vyžaduje specifický systém čištění. Pokud ji totiž čistíte nesprávně, může velice snadno dojít k jejímu nenávratnému poškození. U vysoce kvalitních modelů se za vás o údržbu postará elektronika. Takové řešení je sice o něco finančně náročnější, na druhou stranu se za pohodlí mnohdy vyplatí si připlatit. 

Instalace hydromasážního systému

Přemýšlet o hydromasážním systému byste měli začít, než začnete se samotnou přestavbou či realizací nové koupelny.

 

Co nepodcenit a na co se zaměřit

Přemýšlet o hydromasážním systému byste v ideálním případě měli začít ještě před samotnou přestavbou či realizací nové koupelny. Hydromasážní systém totiž zasahuje do vedení elektroinstalace, odpadů, přívodů vody pro baterii a do dalších oblastí, a tak by vám pozdější rozhodnutí mohlo způsobit zbytečné komplikace a starosti. Při instalaci vany také nepodceňujte volbu kvalitní stavební chemie, jako je penetrace, izolace či lepidlo.

Při vybírání masážního systému se zaměřte na správné a hlavně logické rozmístění jednotlivých trysek a na jejich hlučnost. Zejména některé levnější modely mohou být hlučné a narušit tak vaši představu o klidné relaxační koupeli. 

Stále váháte nad pořízením hydromasážní vany? Neváhejte se na nás obrátit, nebo navštivte náš e-shop DIPRO. Rádi vám poradíme. 

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com