Ve dnech 29.3.-1.4. máme zavřeno. Děkujeme a přejeme Vám hezké Velikonoce

Trend moderních koupelen: Velkoformátové obklady a dlažby

Čím dál častěji zdobí koupelny velkoformátové obklady a dlažby, které působí naprosto luxusním a reprezentativním dojmem. Skvěle vypadají na podlaze i na zdech. Budou se hodit i do vaší koupelny?

úvodní_obklady

Velkou výhodou velkoformátových obkladů a dlažby je kromě luxusního vzhledu také to, že v ní nedochází ke hromadění špíny ve spárách. 

 

Velkoformátové dlažby a obklady dokáží zázraky v každém interiéru

Velkoplošné obklady a dlažby dokáží dělat zázraky v každém interiéru a koupelny nejsou žádnou výjimkou. Větší rozměry obkladů a menší počet spár přináší kromě líbivého designu i celou řadu výhod. Opticky zvětší jakýkoliv prostor, a tak i malá koupelna bude působit jako dokonalý harmonický celek. Takové řešení se, kromě toho, že nádherně vypadá, i lépe udržuje, protože nedochází k hromadění špíny ve spárách. Nabídka velkoformátových obkladů a dlažeb se navíc pyšní širokou paletou vzhledů, barev, rozměrů a povrchových úprav, takže zaujmou i toho nejnáročnějšího zákazníka.

Vhodné pro použití v malých i velkých koupelnách

Moderní velké formáty obkladů se dají použít jak v malých, tak i ve velkých koupelnách. Malému prostoru svědčí jednoduchost a světlé barvy, které odlehčí stěny i podlahu. Neutrální světlé odstíny lze kombinovat s obklady a dekoracemi. Krásně budou vypadat třeba s mozaikou. Velkoformátové obklady a dlažby nabízí celou řadu rozměrů od 30×60 cm až po úctyhodných 160×320 cm.

velkoformátové obklady

V případě malé koupelny volte spíše světlejší odstíny, které opticky zvětší jakýkoliv prostor.

 

Svěřte se svou koupelnu do rukou odborníků

Tak jako každá mince má dvě strany, i velkoformátové dlažby a obklady mají své nevýhody. Ty spočívají především v náročnosti montáže. Pro dokonalý efekt je kvalitní řemeslná práce naprosto zásadní. Jednotlivé dlaždice jsou těžké a vyžadují opatrné zacházení minimálně dvěma pracovníky. Za další nevýhodu lze považovat vyšší cenu, která se u jednodušších designů pohybuje od 1 000 Kč, u těch luxusnějších pak od 1 600 Kč/m2 včetně DPH.

obklady v koupelně

Velkoplošné obklady a dlažby nabízí celou řadu rozměrů od velikosti 30×60 cm. Vybírat můžete z široké palety vzhledů, barev, rozměrů a povrchových úprav.

 

Dokonalá koupelna doladěná do posledního detailu

Přestože se na první pohled může zdát, že je montáž velkoformátové dlažby a obkladů pracná a náročná, byla by škoda to vzdát, neboť výsledek stojí za to. Velkoformátová dlažba výrazně ovlivní celkový vzhled interiéru a stane se jeho dominantním prvkem. Navíc se jedná o investici na několik desítek let. Při zařizování koupelny je důležité věnovat pozornost nejen vhodnému designu a rozměru, ale také dokonalému sladění obkladů s vybavením. Pokud i vy sníte o stylové koupelně s velkoformátovými obklady a dlažbou, navštivte náš e-shop DIPRO, kde si vyberete vše pro vaši koupelnu snů.

 

Zdroj fotografií: Dipro