Ve dnech 29.3.-1.4. máme zavřeno. Děkujeme a přejeme Vám hezké Velikonoce

Vana se zástěnou vám nahradí i sprchový kout

Sprcha, nebo vana? Dilema, které řeší nejedna domácnost. Elegantním kompromisem pro ty, kteří si nemohou dovolit obojí, je vana se zástěnou. Hodí se i pro vás? Jestli vás zajímá, jaké typy zástěn jsou na trhu a jak vybrat tu pravou, přečtěte si náš článek.

Vana se zástěnou

Elegantním kompromisem mezi vanou a sprchovým koutem je vana se zástěnou.

 

Příležitost k rychlé sprše i ke dlouhé koupeli

Skvělým řešením pro všechny, kteří si nemohou současně dovolit vanu i sprchový kout, ale chtějí se ve vaně také sprchovat, je vana se zástěnou. Každý totiž preferuje něco jiného, a tak zatímco někdo si rád dopřává dlouhé relaxační koupele, druhý dává přednost rychlé sprše. Právě do těchto domácností je ideálním řešením vana se zástěnou, díky které si budete moci dopřát obojí

Moderní koupelna se zástěnou

Sprchové závěsy jsou dávno minulostí. Dnes jsou IN moderní vanové zástěny, které vás okouzlí trendy designem.

 

Moderní vanové zástěny vás přesvědčí trendy designem

Sprchové závěsy jsou dávnou minulostí. Dnes jsou IN moderní vanové zástěny, které se při vhodně vybraném typu a spolehlivé značce stanou neocenitelnou součástí každé koupelny. Díky nim si i ve vaně budete moci vychutnat sprchování, aniž byste pak museli uklízet potopu po celé koupelně. Zástěna na vanu vytvoří částečnou bariéru proti rozstřikované vodě a utěsní její prostor ode zdi ke zdi.

Jaké typy vanových zástěn jsou k mání

Velkou výhodou je, že vanovou zástěnu lze umístit takřka na každou vanu, a to včetně rohového a asymetrického tvaru. Všeobecně lze rozdělit vanové zástěny na rámové a bezrámové. Rámové zástěny fungují podobně jako sprchové kouty a instalují se na vany s rovnými okraji. Mnohem elegantněji však působí vanové zástěny bezrámové, které nenarušují celkový vzhled koupelny. Jejich další výhodou je i snadnější údržba. Za tyto výhody však počítejte s vyšší pořizovací cenou. 

Rámová pohyblivá vanová zástěna

Praktické rámové pohyblivé zástěny se díky možnosti složení lépe čistí a nezabírají tolik místa.

 

Jak vybrat tu správnou zástěnu kolem vany

Vanová zástěna je díky svému modernímu designu vhodnou volbou do každé koupelny. Její výběr záleží na samotné dispozici i vašem vkusu. V ideálním případě byste měli volit vanu i vanovou zástěnu od stejného výrobce. A to především tehdy, když si vybíráte vanu rohovou, nebo atypickou. Před samotným výběrem si zjistěte nejen rozměr a tvar vany, ale i to, v jakém místě a jak vysoko je umístěná vanová baterie.

Koupelna s vanou a zástěnou

Jednotlivé části zástěny disponují kvalitní výplní z tvrzeného skla nebo plastu a mohou být transparentní, matné, ale i s potiskem či vzorem. 

 

Snadnější čištění díky speciální povrchové úpravě

Jednotlivé části zástěny disponují kvalitní výplní z tvrzeného skla nebo plastu a mohou být transparentní, matné, ale i s potiskem či vzorem. Některé luxusnější modely dokonce nabízí speciální povrchovou úpravou Antiplaque nebo Anticalc, díky které se na skle tolik nezachytává vodní kámen a snadněji se čistí.

Svět vanových zástěn nabízí velkou variabilitu a na trhu narazíte na nejrůznější typy a tvary. Stačí jen trochu zapátrat, poradit se s odborníkem a dozajista naleznete zástěnu, která sedne i do nestandardního vanového řešení.

Vybíráte vanovou zástěnu a nevíte si rady? Neváhejte se na nás obrátit, nebo navštivte náš e-shop DIPRO. Rádi vám poradíme. 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com