Věčná otázka: jedno nebo dvě umyvadla vedle sebe?

Vybrat si nové umyvadlo zní možná vcelku jednoduše, opak je však pravdou. Jakmile se začnete mnohem víc zajímat o nabídku umyvadel, zjistíte, že na trhu existuje celá řada možností. Trendem moderních koupelen se staly buď dvě samostatná umyvadla, nebo jedno široké dvojumyvadlo. A není se čemu divit. Dvě umyvadla totiž působí velmi elegantně a hlavně se díky nim vyhnete každodenním bojům při ranní a večerní hygieně. Nehodí se však do všech koupelen, kdy se jim raději vyhnout?

Koupelna se dvěma umyvadly

Tvar i velikost umyvadla vždy slaďte s celkovým designem koupelny. Vybírat můžete z široké nabídky tradičních i netradičních designů.

Kdy jsou dvě lepší než jedno

Všeobecná odpověď na otázku, zdali je lepší zvolit jedno nebo umístit dvě umyvadla vedle sebe neexistuje. Každému totiž vyhovuje něco jiného. Rozhodování vám může usnadnit i to, jaký prostor v koupelně máte. Obecně totiž platí, že dvě umyvadla umístěná vedle sebe jsou ideálním řešením zejména do prostornějších koupelen. V případě, že nebudete mít dostatek místa, připravíte se o potřebný komfort a bude jejich umístění spíše kontraproduktivní. Pokud tedy máte pro obě umyvadla ideálně metr a půl volného prostoru a před každým umyvadlem vám zůstane alespoň 60 cm, nebojte se umístit dvě vedle sebe. 

Koupelnové dvojumyvadlo

Dvojumyvadlo zabírá méně prostoru, proto je skvělou alternativou do koupelen, kde se nevejdou dvě umyvadla vedle sebe.

Dvojumyvadlo nebo dvě umyvadla?

Z pohledu uživatelského pohodlí je vždy praktičtější umístit dvě umyvadla vedle sebe. Bohužel v mnoha případech se do koupelny dvě umyvadla nevejdou, proto je skvělou alternativou dvojumyvadlo, které je stejně elegantní, ale o něco méně prostorově náročné. Kromě toho, že vám ušetří spoustu místa, vytvoří navíc mezi umyvadly praktickou odkládací plochu. Další výhodou dvojumyvadla je, že jde pouze o jeden kus, takže se vám nemají kde usazovat nečistoty. 

Koupelna s jedním širokým umyvadlem

Určitým kompromisem může být i jedno velké umyvadlo, které nabízí dostatek prostoru pro dvě osoby.

Kompromisem může být i jedno široké umyvadlo

Jediné co by vás mohlo od nákupu dvou umyvadel či dvojumyvadla odradit je vyšší pořizovací cena. Navíc v případě, že si pořídíte umyvadlo se společnou mycí plochou, počítejte také s tím, že pokud dojde k jakémukoliv poškození, budete muset vyměnit kus za kus. 

Na druhou stranu dvě umyvadla nabízejí dvě oddělené mycí plochy, které vám umožní v každém umyvadle dělat něco jiného. Určitým kompromisem může být i jedno velké umyvadlo, které může být obsazenou jednou nebo dvěma umyvadlovými bateriemi a zpravidla i společným odpadem. Moderní široká umyvadla nabízejí dostatek prostoru pro dvě osoby.

Dvě umyvadla vedle sebe

Určitým kompromisem může být i jedno velké umyvadlo, které nabízí dostatek prostoru pro dvě osoby.

Jak vybrat správný tvar a velikost

V koupelně strávíte nejvíce času před umyvadlem. Vyberte si tedy nejen takové, které bude hezky vypadat, ale především bude i funkční a pohodlné. Tvar i velikost vždy slaďte s celkovým designem koupelny. Měl by se odvíjet od velikosti dané plochy, designu nábytku, požadavcích majitele a bezpochyby od četnosti užívání koupelny. 

Dnešní nabídka zahrnuje celou řadu umyvadel. Vybírat můžete z klasických závěsných umyvadel, z nábytkových umyvadel jejichž součástí je i skříňka, z umyvadel zápustných pod desku, umyvadlových mís umístěných na desku i netradičních umyvadel. 

 

Neztraťte se v záplavě umyvadel a dvojumyvadel. S výběrem vám pomůžeme. V našem průvodci výběru umyvadla najdete otázky na vše, co vás zajímá.

 

Zdroj fotografií: Depositphotos