Vybíráme zrcadlo do koupelny

Zrcadlo je výrazný interiérový doplněk, který neodmyslitelně patří do každé koupelny. Nejen že je nezbytné při každodenní hygieně nebo úpravě zevnějšku, ale správně umístěné zrcadlo navíc dokáže s prostorem doslova kouzlit a významně ovlivnit vzhled každé koupelny, proto je vhodné jeho výběr nepodceňovat. Jak tedy vybrat takové, které podtrhne design vaší koupelny a bude plně sloužit svému účelu?

Moderní koupelna s obdélníkovým zrcadlem

Obdélníkové zrcadlo v ideálním případě vybírejte tak, aby bylo o 10 centimetrů užší než deska, nad kterou bude viset.

 

Jak vybrat ideální zrcadlo?

Přestože se na první pohled může zdát, že vybrat ideální zrcadlo je jednoduché, není to tak docela pravda. Aby vám zrcadlo sloužilo jak má, je při jeho výběru vhodné přihlédnout k několika základním faktorům. Než sáhnete po prvním zrcadle, které vám padne do oka, odpovězte si na následující otázky: 

  • Kde bude zrcadlo umístěno?
  • Kolik volného prostoru pro něj mám?
  • Jaké bude v koupelně osvětlení a kde bude rozmístěno?
  • Jak vypadá nábytek? Jaký je jeho styl, barva, tvar, materiál?
  • Mám dostatek úložného prostoru, nebo potřebuji další v podobě zrcadlové skříňky?

Moderní koupelna s kulatým zrcadlem

Máte-li koupelnu v moderním, či elegantním stylu, nebojte se zvolit kulaté zrcadlo, jež patří k novodobému trendu moderních koupelen.

 

S rámem, nebo bez?

Nabídka typů zrcadel je poměrně široká. Nejjednodušší a designově nejčistší variantou je zrcadlo bez rámu, které se hodí do každého moderního interiéru. Bude si s interiérem rozumět, ať máte v koupelně vanu, či sprchový kout

Hledáte-li něco výraznějšího, pak sáhněte po zrcadle s rámem, jež bude vypadat skvěle v koupelně v moderním glamour nebo retro stylu. Zde je však potřeba vybírat takové, které stylově zapadne do vašeho interiéru. Rozhodně si velmi dobře rozmyslete, jaký rám zvolíte. S největší pravděpodobností to bude první věc, která po vstupu do koupelny upoutá vaši pozornost. 

Kulaté, hranaté, nebo jiné? 

Interiérovým doplňkem, který nikdy neomrzí, je hranaté zrcadlo. Skvěle bude vypadat na bílých i barevných kachličkách, ale také na kamenném či dřevěném obkladu, včetně velkoformátových obkladů. Kdo ale říká, že zrcadlo musí být pouze hranaté? Nebojte se použít i jiné tvary. Novodobým trendem nejen v koupelnách se stalo kulaté zrcadlo, které si své uplatnění najde v moderním či elegantním stylu koupelen. 

Atraktivní řešení pro moderní koupelnu představuje i oválné zrcadlo bez rámu, které se bude skvěle vyjímat v kombinaci s oválným umyvadlem na desce. Pokud máte koupelnu zařízenou ve skandinávském, eko nebo hygge stylu, pak sáhněte po zrcadle s přírodním dřevěným rámem. 

Elegantní bílá koupelna s podsvíceným zrcadlem

Do tmavších koupelen se hodí zrcadlo se zabudovaným LED podsvícením, které rovnoměrně osvětlí interiér a navodí příjemnou atmosféru.

 

Podsvícené zrcadlo: další světlo do interiéru

Do tmavých koupelen bez oken stojí za zvážení zrcadlo se zabudovaným LED podsvícením, které navodí příjemnou atmosféru. Podsvícené zrcadlo je ideální volbou do moderních koupelen, zvláště pokud je chcete umístit nad umyvadlo. Takové řešení vám umožní lepší pohled z bližší vzdálenosti, navíc rovnoměrně osvětlí interiér koupelny a také umí vykouzlit útulnou atmosféru, kterou zvláště oceníte, pokud využíváte koupelnu k relaxaci.

Chytré zrcadlo, řekni mi, jaké bude dnes počasí?

Chytrá řešení pronikají do všech oblastí života a koupelna není žádnou výjimkou. Praktickým řešením do moderních koupelen je tzv. chytré zrcadlo, které nabízí propojení přes mobilní aplikaci Wi-Fi clock a zajišťuje tak komfort i při každodenní hygieně. Chytrá zrcadla se skládají ze skla, dotykové obrazovky, reproduktorů a dalších vymožeností. Nabízí například funkci samoodmlžování, nebo vám zobrazí předpověď počasí.

Moderní koupelna se dvěma kulatými zrcadly

Kdo říká, že zrcadlo musí být pouze jedno velké? Skvěle budou vypadat i dvě menší zrcadla umístěná vedle sebe.

 

Velikost zrcadla v koupelně hraje zásadní roli

Zrcadlo vybírejte podle prostoru, který pro něj máte k dispozici, a také přihlédněte k barvě a rozměrům obkladů a dlažby. Dle nepsaného pravidla by mělo být vždy o 10 centimetrů užší než deska s umyvadlem, nad kterou bude viset. To stejné platí i v případě zrcadel umístěných nad samostatným umyvadlem. Praktickým řešením pro malé koupelny je zrcadlová skříňka s již zabudovaným zrcadlem anebo alespoň zrcadlo s poličkou.

Ani v koupelně se neobejdete bez pořádného světla

Především pro ženy je dobré osvětlení v koupelně velice důležité. V ideálním případě by se do koupelny mělo dostat přirozené denní světlo, které má pozitivní vliv na interiér i na naši náladu. Čím větší zrcadlo budete v koupelně mít, tím světlejší interiér s jeho pomocí vytvoříte. 

Pokud chcete místnost prosvětlit, umístěte zrcadlo naproti oknu tak, aby odráželo světlo zvenčí a vytvářelo iluzi dalšího okna. V případě malého okna nebo v koupelně bez oken věnujte dostatek pozornosti umělému světlu.

Hledáte dokonalé zrcadlo do vaší koupelny, ale nevíte si rady? Neváhejte se na nás obrátit, nebo navštivte náš e-shop DIPRO, kde si zaručeně vyberete.

Zdroj fotografií: Depositphotos