Koupelna jako dělaná pro relaxaci – svíčky, hudba, dekorace

Pro mnoho z nás je koupelna příjemným relaxačním místem, kde si odpočineme a díky příjemné lázni zapomeneme na starosti a stres všedních dní. Na co se zaměřit, aby taková byla i vaše koupelna? 

Koupelna v modrém odstínu

Aktuálním trendům vládnou odvážné obklady v pastelových odstínech. Sáhnout můžete třeba po modré, nebo zelené barvě, která působí pozitivně na psychiku.

Proměňte vaši koupelnu v chrám relaxace

I sebemenší koupelna může působit harmonicky. Stačí, když zvolíte ty správné barvy. Aktuálním trendům vládnou odvážné obklady v pastelových odstínech, které si na první pohled zamilujete. Decentně a hezky vypadají v koupelně odstíny modré a zelené, které navíc působí pozitivně na psychiku. 

Pokud patříte mezi fanoušky výraznějších odstínů, sáhněte po červené, nebo černé barvě. Koupelnám svědčí i přírodní dekory a zajímavé vzory, přičemž jejich kombinacím se meze nekladou. Vybírat můžete ze skla, mramoru, kamene nebo exotického dřeva.

Dívka ve vaně

Některé luxusnější vany nabízí maximální relaxační zážitek díky chromoterapii, při které je voda prosvícena různými barvami, což má pozitivní účinek na psychiku.

Bez vany by to nešlo

Pro milovníky odpočinku a relaxace je vana samozřejmostí. Díky nadčasovým materiálům a špičkovému designu si i v pohodlí domova můžete zregenerovat své tělo jako v lázních, stačí do koupele přidat ty správné látky. Některé luxusnější modely nabízí maximální relaxační zážitek díky chromoterapii (barevná koupel), při které je voda prosvícena různými barvami. Právě ty mají pozitivní účinky na psychiku. 

Při výběru jakékoli vany se v první řadě zaměřte na velikost koupelny, a podle toho vybírejte tvar vany, její rozměry a kvalitu materiálu. Nejoblíbenější jsou akrylátové vany a vany ze smaltované oceli.  

 

 

Dokonalost skrytá v každém detailu

Neméně důležitou součástí každé koupelny je vhodně zvolený nábytek, díky  kterému můžete ukrýt veškeré hygienické a úklidové prostředky, jež často narušují celkový vzhled koupelny. Velice oblíbená je čistě bílá barva ve vysokém lesku, která působí luxusně, čistě a harmonicky. Hodí se prakticky do každé koupelny a navíc se výborně kombinuje i s ostatními odstíny.

Doplňky, které zútulní každou koupelnu

Doplňky jsou důležitou součástí každé koupelny. I taková drobnost, jako jsou dokonale složené ručníky, může přispět k dokonalosti. Vsaďte na jednoduchost a kvalitu, díky kterým se i na první pohled obyčejná koupelna stane o poznání útulnější. Chytrou vychytávkou pro milovníky koupelí je například voděodolný reproduktor a kovový nebo dřevěný držák na časopisy, knihu, či skleničku vína. 

 

rsz_aromaterapie

Aromaterapie je velice účinný způsob, jak navodit stav klidné mysli a relaxace, proto k dokonalému relaxu patří svíčky, vonné difuzéry a éterické oleje.

Zázrak jménem aromaterapie

Aromaterapie je velice účinný způsob, jak navodit stav klidné mysli a relaxace, proto k dokonalému relaxu patří svíčky, vonné difuzéry a éterické oleje. Právě ty jsou dokonalým prostředkem ke snížení stresu a k dokonalejší regeneraci. A jakou vůni vybrat? 

  • Meduňka a levandule uvolňují napětí a pomáhají při únavě a neklidném spánku. 
  • Vůně koření, jehličnanů, citrusů, vzácných dřev a pryskyřic vás příjemně zahřejí v zimě. 
  • Na zmírnění stresu a relaxaci po fyzické námaze je vhodná máta, jalovec, verbena, zázvor či skořice

Pokud i vy sníte o dokonalé koupelně, neváhejte se na nás obrátit, nebo navštivte náš showroom DIPRO. Rádi vám s vaší novou koupelnu poradíme. Všechno pro novou koupelnu či pro rekonstrukci už okoukané najdete na našem e-shopu.

Zdroj fotografií: Depositphotos.com