Strukturovaná dlažba – chlouba interiérů i exteriérů
19. duben 2022
Tipy a rady

Strukturovaná dlažba – chlouba interiérů i exteriérů

Strukturovaná dlažba už dávno není výsadou exteriérů. Právě naopak se čím dál častěji objevuje i v interiérech. A není se čemu divit! Vhodně zvolená strukturovaná dlažba promění i obyčejnou místnost v osobitý interiér. Má však i své nevýhody. Co všechno byste měli při výběru strukturované dlažby zvážit?

Co je to strukturovaná dlažba? 

Název strukturovaná dlažba je tak trochu zavádějící. Nemá totiž nic společného se strukturou vašeho domu, jedná se o strukturu samotných dlaždic. Jednoduše řečeno, strukturovaná dlaždice má na rozdíl od té hladké a ploché texturu nebo tvar vtlačený dovnitř ještě před jejím vypálením.

Strukturovaná dlažba u bazénu

Výhody strukturované dlažby

Hlavní výhodou strukturované dlažby je dlouhá životnost a schopnost odolávat i těm největším mrazům, aniž by došlo k jakémukoliv poškození či dokonce prasknutí. Jako materiál je porcelán oproti keramice výhodnější, protože výsledné dlaždice jsou odolnější a méně snadno se poškrábou nebo poškodí. A i když k tomu náhodou dojde, bude to méně zřetelné. Proto jsou ideální do exteriéru, ale využijete je i v interiéru. Zvláště v kuchyních a v koupelnách kromě originálního vzhledu jistě oceníte i to, že se na nich ztratí ťápoty a kapky a nemusíte mít strach z uklouznutí.

Jak se starat o strukturované dlažby? 

Stejně jako u ostatních standardních podlah se na strukturované dlažbě usazují nečistoty. Nevýhodou strukturované dlažby je o něco složitější údržba. Běžnou a pravidelnou péči lze zajistit buď použitím saponátů (případně octa) a profesionálního čističe a mopu. Vyzkoušet můžete i nano houbičku.

Strukturovaná dlažba v koupelně

Ideální řešení pro namáhané prostory

Strukturovaná dlažba se hodí všude tam, kde počítáte s větším provozem a s tím i souvisejícím vyšším znečištěním nebo namáháním povrchů. Velice pěkně bude vypadat v kuchyních, v koupelnách, na chodbě i v exteriérech jako jsou balkóny, terasy či bazény. Dlažba sice patří k na dotek chladnějším materiálům, to však lze vyřešit podlahovým topením, pro které je keramická dlažba naprosto ideální.

Váháte, zdali se hodí strukturovaná dlažba i do vašeho interiéru či exteriéru? Pokud si nevíte rady, obraťte se nás nebo navštivte náš showroom DIPRO a my vám rádi poradíme


Zdroj fotografií: Depositphotos.com